Detta kaffe har en diskret kropp och munkänsla som åtföljs av en intensiv förnimmelse av smultron och söta persikor i sirap.
Den intensiva och utdragna eftersmaken är berikad med toner av kakao samt en överraskande förnimmelse av enbär!
Dessa bönor kommer från kvinnokoperativet Manos de mujuer. Det är i första hand kvinnor som ensamma driver familjeegendomen då männen lämnat landet för att leta arbete bla i USA.
De samarbetar genom att arrangera workshops i odlings-och bearbetningsteknik och ordnar även kurser inom hälsa, familjeekonomi. En stor del jobbar de med hur man på bästa sätt tar tillvara på naturens resurser och ekologisk odling, de har nyligen blivit eko-certifierade!
Kaffet odlas primärt i skugga, på ca 1750 möh. När bönorna är mogna skördas de för hand. Skördetiden sträcker sig mellan december - mars. Därefter tvättas de och torkas sedan på terasser i solen.
Altitude 1750
Skördetid dec-mars
Process Washed, sundried on patios
Sort Bourbon, Catuai, Caturra