Monica Borges ärvde denna gården 1988 och har utvecklat och expanderat kontinuerligt sedan dess. Numera är gården certifierad Carbon Negative, vilket innebär att den tar upp mer koldioxid än den släpper ut. Detta tack vare att mycket av odlingarna är omgivna av ursprungs skog och all skörd sker för hand för att undvika utsläpp från maskiner.
Gården är belägen i södra Minas Gerais, Carmo de Mata och består av 380 ha där odlingarna mestadels ligger i full sol.
I koppen finner vi ett välbalanserat kaffe med bra kropp och en ren aromatisk palett med kakao, nougat och söta toner av banan, ananas och karamell. Syran förnimmer om frukt och choklad. Toner av karamell utvecklas i eftersmaken av mandarin, kakao och hasselnöt.
Altitude 800
Skördetid apr-maj
Process natural
Sort Yellow Catuai
Crema thickness 7,9
Body 8,1
Acidity 7,8
Sweetness 8,2
Bitterness 7,9
Cupping Score 84
Lot: 2022/667