Brasilien står för 1 tredjedel av världens kaffeproduktion och är utan tvivel den största producenten. Området Minas Gerais är ett av de områden som är kända för att satsa på kaffe av hög kvalitet. Dessa bönor kommer därifrån, mer exakt Santo Anonio do Amparo som ligger i södra delen av Minas Gerais provinsen.
Pedro Gabarra som äger och driver Fazenda Mirante lägger stort värde vida att utveckla och producera kaffe av bästa kvalitet i samklang med att utveckla den sociala och miljöpåverkan gården har. De satsar bla på sophanterings system, utbildning i skolorna. Gården är även delaktig i Wings Project som jobbar för att rehabilitera och placera ut vilda djur i området. 2019 gjorde deras satsning på solpaneler att de fick certifiering Carbon Neutral!
Denna skörd, av sorten Catucai, har genomgått drum fermentation. När de röda mogna bären valts ut och plockats placeras de i stora ektunnor där de fermenteras utan syre i flera dagar. När fermenteringen är klar läggs de ut att torka på bäddar för att soltorka. Vi bjuder härmed in att ta del av resultatet och njuta av de komplexa och fruktiga toner som lockats fram av denna process. Kaffet har en något citruslik syra och en silkeslen kropp. Toner av plommon, nougat, och rom/russin ger kaffet en mycket intressant karaktär.
Altitude 905-1150
Skördetid maj-sep
Process Natural, drum fermentation
Sort Catucai
Cupping score 85,25
skörd 24