Colombia, Kelly Cordoba La Golondrina, Long Fermentation, Traceability, 1kg

  • 229 kr
Artikelnummer: 159
Dela

La Golondrina, som ligger i Buesacon Narino regionen, drivs av Kelly Cordoba. Hon är medlem i Women Group Buesaco kooperativet. 

När bönorna plockats, sorterats och tvättats kärnas de ur. Fruktkött och bönor placeras i tunnor/tanks i 12 dagar för fermentering med naturlig jäsning under kontrollerade temperatur och PH-nivåer. När processen är klar tvättas bönorna och torkas i silos under kontrollerad temperatur, under 45 grader. 

Dessa bönor bjuder på en bra medium kropp och fruktig syra, Mycket sötma med toner av jordgubbar, blåbär kokos och whiskey grädde. I eftersmaken förnimmelse av tiramisu och hasselnötschoklad. 

Altitude                  1680-1900

Skördetid                apr-aug

Process                   Long fermentation, washed

Sort                         Castillo 


Cupping 86,75

Crema thickness     8,25

Body                       8,5

Acidity                    8,5

Sweetness               8,5

Bitterness                9,0