Juan har ägt den 2ha stora gården, Finca El Ventiadero, i 40 år. Gården ligger i Antioquia, Caicedo regionen. Här har han odlat lulo, tomater och majs tills för ca 120 år sedan då han ändrade inriktning och satsade på kaffe. Han har renoverat och gjort i ordning en lada där han experimenterar med olika process metoder. Denna lot är tvättad och därefter fermenterad i 72h.
Denna metod och hans bönor av sort Caturra och Castillo som växt i full sol, resulterar i ett kaffe med bra kropp och trevlig aromatisk ton av choklad och rostade mandlar. Eftersmaken karaktäriseras av valnöt och Gentiana.
I Espresson framhävs delikata söta toner av mogna blåbär, fräsch citronmeliss och lime.
Altitude 800
Skördetid apr-maj
Process washed, 72h fermentation
Sort Castillo, Caturra
Crema thickness 8,2
Body 7,8
Acidity 8,0
Sweetness 8,0
Bitterness 8,2
Cupping Score 84
Lot: 2022/268