Klassisk böna med bra kropp med låg syra. En trevlig smakprofil med en bakgrund av mörk choklad, valnötter och toner av tobak. Eftersmaken är ren ihållande och med en ton av kryddor.
Passar fint till all sorters kaffe.
Dessa bönor odlas i skuggan av Guama och Amapola träd i ett bergigt område, mellan 900-1200 möh. Efter skörd så tvättas de och fermenteras därefter 16h.
Dominikanska republiken har producerat kaffe sedan 1715. I området Barahona tar kaffebönderna vara på den mörka jorden och skuggig området på 900m höjd för att skapa en kopp man kan njuta av varje dag!
Altitude 900-1200
Skördetid nov-mars
Process Handpicked, washed, fermentation 16h, sundried
Sort Typica 70%, Catimor 20% &
Crema thickness 8,1
Body 8,0
Acidity 7,8
Sweetness 7,9
Bitterness 8,0
Cupping score: 84