Nensebo är kaffeproducenternas himmelrike med sina kullar, berg och floder som karaktäriserar landskapet. Här ligger Harenna skogen och Bale Naturreservat där bönderna från sina små gårdar lämnar sin skörd av kaffebönor till det närliggande verket som tvättar bönorna.
Dessa bönor odlas hos Kasim Negeseo och Yusra Aman, på den 17ha stor odlingen planerar de att bygga en egen tvättstation. Den röda, fertila jorden och skogen med sin mångfald, bjuder på både sol och skugga vilket ger bönorna optimala förutsättningar. Bönorna kärnas ur och fermenteras i 32-36 h, tvättas och torkas därefter i solen på upphöjda afrikanska bäddar. Torkningen sker i minst 36 h då bönorna vänds frekvent, de täcks över under de hetaste timmarna på dagen, så även under de mest fuktiga timmarna för att få en homogen torkningsprocess.
De optimala odlingsförhållandena ger högt mineralinnehåll och mycket smak blir resultatet. Karaktären av Kasims kaffe är välbalanserad med fruktiga aromer.
I en espresso finner du ett välbalanserat kaffe med sirapslik kropp. Du finner en utmärkt balans mellan sötma och syra. Toner av jasmin, söt citron, tangerin och persika avslutas med en eftersmak med förnimmelse av lindhonung.
Cupping score 86,25 - I bakgrunden toner av bergamott och svart té som understödjer den rika aromen från tangerin och lime. En fräsch avslutning av pepparmint och honung.
LOT: 2024/0069
Altitude 1894-2200
Skördetid november och framåt
Process Washed 32-36h fermentation
Sort 74110 & 74158
Crema thickness 7,75
Body 8,75
Acidity 8,5
Sweetness 8,75
Bitterness 9,0