Från den södra delen av det välkända Yirgacheffe området, i Gedeo zon, kommer dessa bönor som odlats i en blandning av sol/skugga på mellan 2000-2100 möh. Den bördiga jorden och den höga höjden ger optimala odlingsförhållanden och ger kaffe av hög kvalitet.
På gården , som ligger i staden Gedeb, driver familjen Habtamu Abera sin verksamhet sedan 2016. De har sin egen tvättstation som används av flera odlare i området. Denna skörd består bla av sorterna Kurume och Wolisho, bönorna kärnas ur och fermenteras i ca 36-40h innan de tvättas och torkas i solen.
Detta kaffe är väl processat och homogent, det har en trevlig medium kropp med en fin arom som för tanken till citrus skal, aprikoser med blommiga toner. Eftersmaken förnimmer om kola och mörk choklad.
Område Chelchele Kebele, Yirgacheffe
Altitude 2050
Skördetid nov-jan
Process washed, fermenterad 36-40
Sort Kurume, Wolisho, 74110 & 74112
Crema thickness 7,75
Body 8,0
Acidity 8,25
Sweetness 8,50
Bitterness 8,75
Cupping Score ; 83,25
Skörd 2024