Familjen Sanchez har drivit gården Finca San José sedan 1910! Från generation till generation har de utvecklat och specialiserat sig på odling av gourmet kaffe. Marken ger de bästa förutsättningarna med sin höga höjd, bördig jord och riklig variation i arter gör det möjligt för familjen Sanchez att ta fram det bästa kaffet år efter år! Familjen äger mer än 150 hektar mark, drygt hälften av detta har de bevarat som naturlig skog så inhemska växter och arter har plats att växa och frodas. Detta för att bevara mångfalden i ekosystemet.
Denna skörd är handplockad och noga utvald. Bönorna fermenterades i ca 50 h i kallat vatten innan de torkades på upphöjda Afrikanska bäddar i upp till 25 dagar under kontrollerade former.
Resultatet ger ett kaffe med medium kropp som karaktäriseras av ett brett spektra av aromer, har stor intensitet med en fin balans. En syra med bakgrund av choklad och hallon med toner av kanderad citrus och clotted cream. Eftersmaken berikas med toner av kanderad pistasch.
Altitude 1950
Skördetid januari - maj 2022
Process washed, fermented 50h in fresh water
Sort Yellow Bourbon
Cupping 84,25
Crema thickness 8,0
Body 7,8
Acidity 7,8
Sweetness 8,2
Bitterness 8,0