Nu tar vi kaffe till en ny dimension - med Anareboic Carbonic Maceration, en process där karaktär och smaker från fruktköttet tas till vara och koncentreras till bönan!
Finca San Antonio, har varit i Mairena familjen sedan 1975. Deras gård är del av Central American Biological Corridor, gården drivs med hållbart Agroforestry system där man blandar kaffebuskarna med skogens naturlig flora och fauna. Gården är ett reservat för djur och växter.
Ägarna har experimenterat med flera arter och olika processer. I denna speciella process (Anaerobic Carbonic Maceration) så läggs de tvättade bären i lufttäta lådor. De lämnas där flera veckor för att urlakas genom denna speciella intercellular fermentation som aktiverar cellerna i fruktköttet.
I koppen finner du en riktig välbalanserad kropp, en intressant och trevlig bitterhet med förnimmelse av fin salt mörk choklad ( Modica) och en blommig karaktär. Eftersmaken bjuder på toner av blodapelsin och kryddiga bergsörter.
Altitude 1035
Skördetid februari
Process Natural Anaerobic Carbonic Maceration
Sort Colombia
Crema thickness 8,2
Body 8,0
Acidity 7,8
Sweetness 7,8
Bitterness 8,2