Med en utsökt krämig munkänsla bjuder detta kaffe på aromer av malt och kanderade nötter. En syra som förnimmer om kakao mot en bakgrund av choklad. En fin kropp och härlig crema. Eftersmaken karaktäriseras av toner av rostade hasselnötter.
Den naturliga process som bönorna genomgår tillåter sockerhalten från fruktköttet att tränga in i bönorna vilket ger en mjuk sötma som ofta slår igenom i kaffet.
Bönorna har genomgått en naturlig process, de sorteras och väljs ut antingen manuellt eller mekaniskt då de omogna bönorna och främmande material sorteras bort. De läggs därefter för att torka på terrasser av cement eller upphöjda bäddar där de vänds regelbundet för att få en jämn torkning och undvika att fukt dröjer sig kvar. Torkningsprocessen tar mellan 3-6 veckor beroende på väder och vind. När bönorna når en fuktighetshalt på 11% tas de in för hulling och förvaras i pergament papper innan de valsas och packas för försäljning.
Passar utmärkt i en espresso , cappuccino eller moka.
Område Cerrado
Altitude ca 1100
Skördetid maj-sep
Process Natural
Crema thickness 8,3
Body 8,1
Acidity 7,7
Sweetness 8,0
Bitterness 7,8
Skörd 2024