Brasilien är väl känt för sin ledande produktion av kaffe i världen. Detta gäller dock endast arabica medans produktion av robusta bönor i det längsta endast använts för eget bruk i landet. På senare tid har det blivit mer fokus på special kaffe och på robusta av hög kvalitet. Detta har sporrat flera av producenterna att ta fram robusta med samma kvalitets standard som för arabica. Med stor framgång har resultatet av ökad fokus på skörd och olika processmetoder blivit en stor förbättring av landets robusta kaffe. Det ledande området för detta är Espirito Santo där dessa bönor producerats.
Bröderna Isaac och Lucas Venturim valde att specialisera sig på Conilon, på deras 130 år gamla familjeägda odling redan 1970. Sedan dess har de arbetat hårt för att få ökad kvalitet på sina skördar. Med stort fokus på jordförbättring, urval av bönor, odlingsprocess och näring tar de sina bönor till högsta nivå. De deltar i många kvalitets tävlingar med sina skördar där de har stor framgång.
Dessa fina robusta bönor bjuder på en låg syra och kraftig kropp, den är mycket smakrik med toner av härlig mörk choklad och pekannötter. Lämpar sig likväl som singel som i en lyxig blandning.
Altitude 210
Skördetid may-sep
Process washed
Sort Conilion
skörd 24