I närheten av staden Popayan, i området Cauca utmed Andernas sluttningar finns ett perfekt mikroklimat för odling av högkvalitativt kaffe. Närheten till ekvatorn, de höga höjderna ger ett stabilt klimat året runt och den rika vulkaniska jorden gör detta möjligt. Detta kaffe kommer från ACEC; Asociacion de Caficultores Ecologicos del Cauca, ett kooperativ med ca 500 medlemmar. Alla familjer bor i området och odlar kaffe på ca 0,5-1,5 ha landområden. ACEC erbjuder utbildning till sina medlemmar för att skapa kaffe av hög kvalitet samt odla med hänsyn till naturen och värna om miljön. Med hjälp av ACEC har flera av medlemmarna därför kunnat bli krav-certifierade.
Bönorna i denna lot är av sorteran Castillo Caturra och Typica. De tvättas innan de torkas i noga kontrollerad miljö. I koppen finner vi en saftig syra och en mjuk kropp. Mycket smakrik åt det söta hållet med toner av kola, svarta vinbär och aprikossylt.
Altitude 900-1950
Skördetid apr-juni
Process washed
Sort Castillo, Caturra, Typica
Cupping score 84,25
skörd 24