Antioqua har på senare år blivit ett välkänt och väl ansett område för kaffeproduktion världen över. 18 kvinnor i byn Ebejico, gick under 2019 samman och bildade kooperativet "Occidente de Antioquia". Målet var att dela med sig till varandra av kunskap och erfarenheter kring kaffeodling. De träffas varje vecka och diskuterar olika teman såsom produktivitet, kvalitet, hållbar miljö, fermenteringsmetoder och torkning. Genom att få upp medvetenheten kring jämnställdhet och hållbarhet har de även fått ökad kvalitet på bönorna och bättre avkastning.
Denna sändning av tvättade bönor visar upp en fruktig syra. Kaffet visar intensiva, kraftiga och välbalanserade smaker med en medium kropp och utdragen eftersmak. Till en början känns toner av kola, karamelliserad frukt och torkad frukt. Den utvecklas därefter till mjukare toner av kaka och vaniljsås.
Altitude 1500-1800
Skördetid nov-jan 2021
Process Washed
Sort Castillo, Caturra & Colombia
Crema thickness 8,0
Body 8,0
Acidity 8,2
Sweetness 8,3
Biterness 8,0
Cupping Score 87