Dessa spårbara bönor kommer från Tarrazu i Costa Rica. Hacienda Cafetalera Estate är medlemmar i Coopetarrazu, som producerar kaffe på 99ha. Haciendan driver själva 4ha och därifrån kommer denna skörd. De har 18 heltidsanställda och 8 säsongsanställda för sköta om markerna och skörden.
De flesta av odlingarna hittas i bergstrakten på ett område som ligger mellan 1400-1550möh och karaktäriseras av branta sluttningar.
Bönorna skördas för hand mellan november - februari. De torkas därefter hela i solen på terasser eller afrikanska bäddar i ca 7-12 dagar. De täcks över på nätterna och krattas konstant på dagtid för att få en så homogen skörd som möjligt.
I koppen finner vi en sammetslen kropp som följs av en överraskande aromatisk profil: De initiala tonerna av körsbärslikör sammanflätas med mörk kakao, detta mynnar ut i toner av blåbär. Eftersmaken är intensiv och kvardröjande.
Altitude 1400-1550
Skördetid november-december (2020)
Process Natural
Sort Cataui & Caturra