Ethiopien anses vara kaffets vagga och känt för faktumet att det var i Kaffa regionen där Coffea Arabica växte vilt. Området Yirgacheffe är en av de mest erkända regionerna för special kaffe. Den höga elevationen och den gedigna historien och kunskapen kring kaffe odling skapar ett unikt område med en distinkt kaffe kopp profil.
Kaffet från Yirgacheffe är välkänt för sina blommiga toner och citruslik syra. Så även i denna lot från Aramo som även bjuder på toner av periskomarmelad och förnimmelser av tropisk frukt.
Till denna skörd har endast de mogna kaffebären plockats och noga valts ut. Efter skörd får de torka naturligt i solen mellan 15-20 dagar på så kallade african drying beds. På dagtid vänds bönorna regelbundet för att säkerställa en jämn torkning. Under denna process drar bönan åt sig sötma och smaker från fruktköttet vilket bidrar till den typiska söta, fruktiga karaktären av detta kaffe.
Område Yirgacheffe
Altitude 1950-2150
Skördetid nov-feb
Process natural
Sort Heirloom cultivars
Cuppingscore 85,75
Skörd 2024