Ett mycket prisvärt kaffe med bra munkänsla och en trevlig arom som för tanken till frukt och kakaor. Syran är låg. Toner av rostad säd förhöjer eftersmaken tillsammans med en karaktäristisk underton av gräs. En lätt citruslik syra och en silkeslen mjuk kropp håller samman kaffets karaktär.
I norra Kaffa regionen, i Arabica kaffets vagga, ligger staden Jimma. Därifrån har Djimmah Quality fått sitt namn. Här samlas ett flertal mindre odlar- familjer som spontant odlar i de skogsbeklädda platåerna och plantorna får omväxlande sol och skugga. Dessa bönor är handplockade och placeras därefter på Afrikanska bäddar för att torka. Denna metod ger flera fördelar då de upphöjda bäddarna låter vinden blåsa igenom bönorna så de får en jämn torkning samtidigt som det är enkelt att komma åt för att vända och sortera bönorna.
Ethiopia Djimmah gr 5, är ett origin kaffe med något lägre kvalitet och kan ha vissa små defekter från processen. Dessa kan visa sig vid rostning med något olika färg på de rostade bönorna som kommer från olika mognadsprocess
Region Kaffa & Illubabor
Altitude 1500 -1800
Skördetid nov-jan
Bönor Heirloom
Process Natural