Finca Medina som grundades för mer än 150 år sedan, är beläget i utkanten av Antigua regionen. Beläget mellan 1200-1800 möh ger odlingarna bönor av högsta kvalitet. Deras fokus ligger på att skapa en högteknologisk kaffeproduktion i kombination med traditionella odlingstekniker för att få ett så effektivt och hållbart system som möjligt. De månar mycket om sina anställda och arbetsmiljön för dem är lika viktig som att skapa ett kaffe av högsta kvalitet. De har på anläggningen ett eget professionellt laboratorium där nödvändiga kvalitetskontroller utförs på varje skörd.
Noga underhåll av träd som skapar skugga ger möjlighet att odla i och bevara ekosystem för hållbarhet och mångfald. 10 ha av området är dessutom skyddat för att kunna bevara flora och fauna på bästa sätt.
Efter skörd så genomgår bönorna black honey process vilket innebär att fruktköttet avlägsnas från bönan. Därefter torkas bönorna ihop med fruktköttet i skugga för att skapa en långsam process. Bönorna övervakas noga för att uppnå den rätta fuktighetshalten. Resultatet är ett kaffe med en delikat syra och mjuk kropp. Här finner vi smaker såsom persika, kola och även honung från vildblommor.
Altitude 1200-1800
Skördetid dec-apr
Process black honey
Sort Bourbon & Caturra
Cupping score 85,25
skörd 23/24