I hjärtat av Sierra de las Minas i el Progreso, ligger Finca La Bella. De har skapat ett exceptionellt kvalitets kaffe, mycket tack vare det tropiska klimatet, samt att kaffet växer i skydd av ungskog som ger bästa förutsättningar för bönor av bästa kvalitet. Plantagen som grundades på 1960 - talet, drivs sedan 1999 av Teodoro Englehardt, som odlar kaffe i familjeföretaget i fjärde generationen. Efter 13 års arbete vid sidan av sin far har han fått kunskap och expertis i odling och att skapa utsökt kaffe.
Denna skörd av tvättade bönor har cupping på hela 86,5! Här bjuds vi på en tät och sirapslik kropp. En mycket trevlig syra, toner av citron och vilda bär. En doft av persika tar dig vidare till en delikat men ändå kvardröjande ton av vit choklad i eftersmaken.
Område El Progreso
Altitude ca 1550
Skördetid dec-apr
Process washed
Sort Villa Sarchi
Crema thickness 8,5
Body 8,75
Acidity 8,5
Sweetness 8,75
Bitterness 8,25
Cupping Score ; 86,5
Skörd 2024