Ett kaffe producerat av familjen Vide i den norra delen av Guatemala. Ett gynnsamt mikroklimat i området ger ett högkvalitativt kaffe.
En välbalanserad krispig syra med en len kropp. Kaffet presenterar en rik, aromatisk struktur som först visar toner av mörk choklad och karamelliserad citrus, även toner av rostade nötter och kola. En lång eftersmak med förnimmelse av jordgubb och honungsblomster.
Familjen Vide brukar 26 HA, näringsrika marker med vulkanisk jord på ca 1600 möh. Deras val att odla en blandning av Bourbon, Caturra och Cutai bönor ger ett bestånd som är motståndskraftig mot insektsangrepp och är vädertåligt.
Det gynnsamma mikroklimatet i området ger möjligheten att odla högkvalitativa hårda bönor. Detta ger ett kvalitets kaffe som är rik på aromer och har en fin syra.
Bönorna är fully Washed .
Altitude 1600
Skördetid mars 2020
Process Fully Washed, 36h fermentation
Sort Bourbon, Catuai, Caturra
Cupping Score 86,5