På 1450 möh odlas dessa bönor av sorterna Bourbon, Catuai, Lempira och Ihcafe go, i regionen Marcal, La Paz. La Paz är en av 6 distinkta kaffeområden i Honduras och välkänt för att vara en av världen första att registrera ursprungsbeteckning på bönorna. Många gårdar i området arbetar för att konvertera till ekologisk odling, med stort stöd av lokala institutioner med kunskapsutbyte och lärande.
Detta kaffe är producerat av medlemmar från Brisas del Pelon kooperativet som bildades 1991 i byn La Estanzuela. De har idag 58 medlemmar. Efter skörden kärnas bönorna ur, tvättas och därefter torkas de i solen. Denna skörd har de benämnt Carmelo Puro som bjuder på en utsökt kopp med en söt och saftig profil. Medium syra och mjuk kropp, smaker såsom mjölkchoklad och stenfrukter ger sötma och djup i koppen.
Altitude 1450
Skördetid dec-mar
Process washed
Sort Bourbon, Catuai, Lempira, Ihcafe go
Cupping score 83,5
skörd 24