Uppe i bergen, i centrala Honduras ligger Guajiquiro i Montecillos regionen. Här producerar familjen Jonathan Sanchez kaffe på sin 2ha stora gård Finca el Roble! Namnet El Roble, är taget och betyder "eken" som en inspiration då ek ger ett väldigt tåligt och motståndskraftigt virke, han anser att hans arbete måste ske på samma sätt för att garantera styrka och säkerhet till sin familj.
När skörden kör i gång på vintern anställer de upp till 10 st för att skörda bönorna manuellt. Efter skörden sorteras de för att sedan genomgå en naturlig process då kärnorna lämnas i bönan och torkas i veckor på terasser. De krattas här regelbundet för att få en homogen skörd. Den största delen av fastigheten ger odlingar i skugga under skyddande frukt träd. Dessa är en del av familjens produktion och ger ett tillskott i kassan.
I koppen finner vi intensiva dofter med förnimmelser av röda bär, mörk kakao och choklad. En kompakt kropp stödjer upp ett spännande aromatiskt spektrum av röda bär, jordgubbar, blodapelsin och russin .Efterföljs av en mjuk och följsam eftersmak.
Altitude 1600
Skördetid dec-apr
Process Natural
Sort mix of Catimor hybrids
Crema thickness 8,1
Body 8,1
Acidity 8,0
Sweetness 8,3
Bitterness 8,1