Detta höghöjdskaffe (SHG) bjuder på en intressant munkänsla och kropp som har en medium syra som påminner om persika. Toner av nyponrosor avrundas med en kryddig eftersmak.
Bönorna skördas mellan dec-apr, de sorteras därefter antingen mekaniskt eller i vattenbad för att skilja ur omogna bönor och ev skräp. De kärnas sedan ur men en del av fruktköttet lämnas kvar under fermenteringen. Under fermenteringen 14-36h, skapas mikroorganismer vars enzymer bryter ner det kvarvarande fruktköttet. Bönorna tvättas i färskt vatten och sprids sedan ut på upphöjda bäddar för att torka. De roteras ofta för att undvika mögel och ev. fortsatt fermenteringsprocess. När de nått 11% fuktighetshalt packas de i papp innan de packas i säckar till försäljning.
Altitude 1600
Skördetid dec-apr
Process Washed
Sort mix of Caturra, Catuai
Crema thickness 8,0
Body 7,9
Acidity 7,9
Sweetness 8,0
Bitterness 8,0