Den perfekta julgåvan till kaffeälskaren, eller varför inte överraska någon som är nyfiken att komma igång med hemmarostning!
4 x 750g råkaffe med några av våra bästa bönor från olika delar av världen för att få en bra variation.
1st rostningsguide
Levereras i julkartong färdig att ge bort - julshopping kan inte bli enklare än så!
Vi har här gjort ett urval från olika delar av världen och även en variation på olika processer.
Påse1 - Indonesia Sumatra Mandheling , Kerinci. Dessa bönor har genomgått en Honey process. Cupping Score 85,5
En härlig arabica som bjuder på en klar syra och en sammetslik kropp. Här samsas toner av mjölkchoklad. söta torkade fikon och persika.
Denna micro-lot, bestående av S-Lini och Caturra bönor, kommer från centrala delen av Sumatras övärld i området Kerinci Seblat National Park. De är odlade på höjder mellan 1250 -1600 möh. Här i den lummiga regnskogen finns små odlare på max 2ha som tar till vara på den bördiga vulkaniska jord som finns i området. Bönorna plockas för hand, och torkas därefter med lite av fruktköttet kvar, vilket är Honey process till skillnad från wet hulling som de flesta i landet använder sig av så är dessa dry-hulled.
Påse 2 - Tanzania Ngorongoro Crater, Edelweiss Estate här har vi Natural process. Cupping Score 86,75
Komplex sötma och intensiva smaker av frukt karaktäriserar detta kaffe som bjuder på en trevlig syra som möter en silkeslen kropp. Kaffet är mycket smakrikt och här finns toner av hallon, dadlar och vanilj.
Edelweiss Estate som är beläget på gränsen till Ngorongoro Nationalpark är omgivet av urskog. Elefanter och Buffalos ger odlarna stora utmaningar när de vandrar över markerna och de delikata kaffebuskarna. Gården som ligger på höjder mellan 1650-1820 möh, grundades av Tyska nybyggare i början av 1900-talet
Påse 3 - En mikro-lot med noga utvalda bönor från El Salvador, Las Mercedes som är tvättade. Cupping Score 84
Finca Las Mercedes, i Cordillera del Balsamo regionen, odlar en blandning av 45% Pacas och 55% Bourbon på sina 85 hektar. Odlingarna är belägna på 1650 möh vilket ger kaffe av hög kvalitet. Alvaro Mencia driver odlingarna som gått i arv i familjen i 2 generationer. Alvaro är mycket mån om näringen i sitt kaffe och arbetar med inspiration från sin far med att främja naturen genom att använda så mycket organiska medel som finns att tillgå.
Till denna micro-lot har endast de mest mogna bären använts och de väljs noga ut när de handplockas. De kärnas ur, tvättas och torkas därefter. I koppen finner vi en härlig sötma med toner av honung och vita druvor, en elegant kropp och delikat citruslik syra.
Påse 4 - Här får vi prova drum fermentation från Brasilien sul de Minas. Fazenda Mirante. Cupping Score 85,25
Denna skörd, av sorten Catucai, har genomgått drum fermentation. När de röda mogna bären valts ut och plockats placeras de i stora ektunnor där de fermenteras utan syre i flera dagar. När fermenteringen är klar läggs de ut att torka på bäddar för att soltorka. Vi bjuder härmed in att ta del av resultatet och njuta av de komplexa och fruktiga toner som lockats fram av denna process. Kaffet har en något citruslik syra och en silkeslen kropp. Toner av plommon, nougat, och rom/russin ger kaffet en mycket intressant karaktär.