På bergssluttningarna av Mount Kenya i området Kirinyaga växer dessa bönor på mellan 1150 -ca 2500 möh. Den höga höjden ger bönor av mycket hög kvalitet. 1700 mindre gårdar plockar kaffe på samma sätt som man odlar te och macadamianötter. För sitt levebröd odlar de även majs och bananer. De har bildat ett kooperativ och har tillsammans en tvätt station för bönorna.
Detta exklusiva kaffe, har en cupping score på 88 och är välbalanserat med en komplex apelsinlik syra och en sirapslik munkänsla. En fin aromatisk struktur som öppnar upp med toner av mogen frukt och blodapelsin, den utvecklas vidare till jasmin och kamomill. En ton av ingefära och honung ger karaktär åt eftersmaken som dröjer sig kvar men en avslutande skiftning av karamelliserad ananas.
Altitude ca 1750
Skördetid jan
Process washed
Sort K7, Ruiru 11, SL28, SL34
Crema thickness 7,9
Body 7,8
Acidity 8,4
Sweetness 8,4
Bitterness 9,0
lot 22/082
Cupping Score 85,5