Finca El Cipres som ligger i Nueva Segovia området, har odlingar på 21ha och är omgiven av skog. Isacius Javier odlar sina kaffeplantor i skuggan av de högsta träden i symbios med naturen. Kaffebären plockas för hand och är noga utvalda för bästa kvalitet. De tvättas och placeras därefter i tunnor under en period som varierar mellan 72 till 360 h för anaerob jäsning. Temperatur och PH övervakas kontinuerligt under denna tid. När processen är klar torkas bönorna på afrikanska bäddar i 20 dagar omväxlande full sol till skugga för att uppnå önskad torrhalt.
Denna skörd består av bönor av sorten Marsellesa och bjuder på en underbar sammetslik kropp, med en bakgrund av hasselnötter, choklad och en sötma som för tanken till honung och citron godis! Eftersmaken är rik och dröjer sig kvar.
Cupping score: 84,25 - -bra kropp med toner av hasselnöts tryffel och söt honung/citron godis.
Altitude 1300-1450
Skördetid dec-feb
Process Natural Anaerobic
Sort Marsellesa
Crema thickness 8,3
Body 8,3
Acidity 8,2
Sweetness 8,3
Bitterness 8,2