Ricardo Cuadra Fajardo och hans familj har varit i kaffe branschen i över 100 år! Odlingen som ligger gömd utmed bergen nära Datanli el Diablo naturreservat i Jinotega området köpte de 2006. De vackra omgivningarna och den fantastiska naturen gav dem namnet Los Altiplanos de Datanli.
När bönorna skördats sorteras de manuellt innan de kärnas ur mekaniskt. De tvättas därefter i stora tunnor där de fermenteras i minst 36h. Efter processen är klar i tunnorna samlas de upp och tas till Sajonia tork station där de torkas och paketeras.
Detta kaffe med 85,25 i cupping har en mycket trevlig medium kropp och delikat syra. Subtila blommig dofter som gör sig påminda i den initiala söta tonen som för tanken till kaffeblom. Detta utvecklas vidare till toner av mjölkchoklad, torkad persika och aprikos. Sötman fortsätter in i eftersmaken med honungstoner.
Område Jinotega
Altitude 1100-1280
Skördetid
Process washed, fermenterad 36-
Sort Java
Crema thickness 8,25
Body 8,25
Acidity 8,25
Sweetness 9,0
Bitterness 8,75
Cupping Score ; 85,25
Skörd 2024