Cyesha Washing station, i Nyamasheke, etablerades 2022. Inbäddad i höjder mellan 1450-1750 möh, har de samarbete med 470 erfarna kaffeodlare. De har odlingsmark i närhet till en av de majestätiska African Great Lakes, Lake Kivu. Gårdarna har god nytta av den bördiga vulkansika jorden och de höga höjderna som ger fantastik kvalitet på bönorna. Vinden som blåser ner genom bergen över sjön ger ett perfekt klimat att torka bönorna i. Cyesha håller den högsta standarden för att uppnå den bästa kvaliteten på kaffe. Endast mogna bär hanteras på stationen, alla kontrolleras vid ankomst då de sorteras. Därefter genomgår de en intensiv kvalitets process då bären sköljs och flyter på vattnet, de som sjunker är inte godkända. De torkas därefter på upphöjda afrikanska bäddar där de kontrolleras ytterligare både kvalitets- och temperatur kontroller.
Denna skörd ger ett kaffe med en intressant komplex syra och "snygg" kropp. En saftig munkänsla och hög sötma. Här finner vi toner av citron - mjölkchoklad - bär - kola - torkad frukt - mandel och kryddor. Eftersmaken dröjer sig kvar och ger förnimmelse av örter.
Altitude 1450-1750
Skördetid mars-juni
Process washed
Sort Bourbon