I Tanzanias södra delar med sin fascinerande natur, rika djurliv och fantastiska vyer finns flertal nationalparker och skyddade områden. I denna mångfald finns bland de bästa av Tanzanias Arabica kaffe som karaktäriserar av livlig syra och komplex kopp. Här skördas ca 70% av arabican i landet, de flesta odlingar finns på slänterna av Kilimanjaro i den norra delen av de sydliga högländerna. Här växer kaffebuskarna i skydd av bananträden i härlig grönska.
Dessa bönor kommer från mindre gårdar. Här är kaffeodling ett hantverk och resultat av hårt arbete speglar sig i koppens fruktiga toner. En profil som Peaberry kaffet är känd för. Bönorna plockas för hand och är noga utvalda. Namnet Peaberry hänvisar till de ärtlika bönorna som vanligtvis formar 1 istället för 2 frön i kaffefrukten. I koppen finner vi en trevlig syra och klar kropp som gifter sig väl med toner av tranbär och svarta vinbär.
Altitude 1200-2000
Skördetid jun-okt
Process washed
Sort Heirloom Cultivars
Cupping score 85,5
skörd 24